Selecteer een pagina

Knolselderij Koningsburger

4,50

Laat je verrassen met deze vegan Knolselderij Koningsburger! Afgetopt met koolsla en dille mayonaise. Dat wordt smullen!

Op Koningsdag krijg je ‘m vers van de grill zodat je je broodje Koningsburger direct kunt opeten. Liever thuis van genieten? Dan pakken we hem voor je in.

Doeswild Koningsburger van gans

4,50

Wordt dit dan toch een wilde Koningsdag? De Doeswild Koningsburger van gans met Zaanse sambal mayonaise en zoetzure rode kool mag je dan ook niet missen!

Op Koningsdag krijg je ‘m vers van de grill zodat je je broodje Koningsburger direct kunt opeten. Liever thuis van genieten? Dan pakken we hem voor je in.

Ambachtelijke oranje tompoes

1,80

Koningsdag wordt helemaal feestelijk met een oranjetompoes van Banket Bakker Bas. Leve de Koning!

4 ambachtelijke oranje tompoezen

6,00

De ambachtelijke oranje tompoezen van Banket Bakker Bas eet je niet alleen. Oranje boven!

We zien je graag bij…

Je kunt kiezen bij welk van onderstaande Jongwijslocaties je je bestelling komt ophalen. Of bestel bij alletwee de locaties en maak er een leuke wandeling van:)  Je Koningsburger wordt vers voor je gebakken. Eet ‘m daarom ter plekke op of neem ‘m verpakt mee naar huis om daar te smullen. Afhalen kan op 27 april tussen 10:00 – 18:00.

Havenrestaurant De Waterraaf

Havenrestaurant De Waterraaf ligt prachtig gelegen aan Jachthaven Nauerna (Kanaaldijk 33). Hier deel je straks je avonturen met een vers gebrouwen biertje in de hand en met een overheerlijk lokaal gerecht voor je neus. Terwijl wij het nest klaarmaken voor de zomer ben je in de weekenden welkom voor een to go hapje en drankje! En met Koningsdag haal je hier dus je Koningsburger!

Jongwijs Westzaan

Aan de J.J. Allanstraat 119 brengen wij het historische pand en tuin terug in oude glorie. We bouwen aan een lunchroom, bakkerij, bed&breakfast en picknicktuin. Op Koningsdag haal je hier je Koningsburger af en kun je alvast proeven wat de toekomst je hier zal brengen.

Onze makers

B

Bereid door chefkok Sylvester van Westrop

Onze chefkok Sylvester bereidt je Koningsburger zoals je die nog nooit geproefd hebt. Het zal een voorproefje zijn van wat je straks op de menukaart zal vinden.

Biologisch brood van Banket Bakker Bas

Bij een Koningsburger hoort natuurlijk het lekkerste verse en ambachtelijke brood uit de streek. En daar zorgt Banket Bakker Bas voor!

De beroemde oranjetompoezen komen ook uiteraard van Bas.

 

De zoektocht naar jong en wijs

In de zoektocht naar oude herinneringen en nieuwe ervaringen bouwen Simon en Nel Douw aan mooie plekken en ervaringen in de Zaanstreek. Koningsdag is een voorpoefje wat komen gaat! 

De Pinkster Drie proeverij is beoordeeld met een 8,7! 

Weten jullie Jongwijs’ proeverij Pinkster Drie nog? We frissen je graag even op: het Pinkster Drie Proeverijtje was een ode aan de klinkende overwinning die de Zaankanters in 1574 op hun Spaanse bezetter behaalden. De borrelbox was gevuld met een vergebrouwen biertje van Arthur, een bierborstelbroodje van Banketbakker Bas, muffins van Banketbakker Bas, Gazpacho van chefkok Sylvester en een bokkig kaasje van de Zuivelboerderij.
Het filmpje vooraf liet al het water in je mond lopen. Mooi hoe gepassioneerde mensen bezig zijn met hun gerechten. De proeverij maakte dat allemaal meer dan waar!
Marc

Bijzonder om te zien, ruiken, proeven wat voor heerlijks er in de buurt allemaal wordt gemaakt
David

Wat een geweldig verzorgd pakket: we hebben er met het hele gezin van genoten!
Joke

Wil je meer informatie over Jongwijs? Contact: Simon Douw | info@jongwijs.nl