Selecteer een pagina

De soepfiets komt naar je toe

Wekelijks maken Jongwijs’ chef-kok Sylvester en sous-chef Romy twee heerlijke soepen. De broer van Sylvester, banketbakker Bas, bakt het bijbehorende brood. Thuis even opwarmen en je hebt zo een restaurant-waardig soepje op de zaterdagavond of als warme lunch op zondag natuurlijk!

Elke week fietsen we door de Zaanstreek met Jongwijs Soepfiets. In onderstaand reserveringsformulier vind je de stoplocaties met bijbehorende tijden.

Het menu voor zaterdag 24 april

Soepen van deze week

  • JONG: verrassende wortelsoep – vegan
  • WIJS: traditionele Zaanse mosterdsoep – vegan

–> Bij elke soep krijg je brood & boter.

Soep naar keuze inclusief brood en boter: €6,50 (2 voor €11,95)

Toppings van deze week

  • Pulled chicken – perfect bij de wortelsoep
  • Gerookte zalmsnippers – heerlijk bij de Zaanse mosterdsoep €1,50

Zoete inval

Banket Bakker Bas zorgt deze week voor:

  • Heerlijke chocolade muffin €1,95 p.s.
  • Verukkelijke cranberry haverkoeken (5st.) €4,75

Tip van de chef

Doe het brood (dat bij de soep geleverd wordt) 6 á 8 minuten in de oven op 180 graden terwijl je de soep opwarmt. Daar wordt het extra lekker van en de bijgeleverde boter (op kamertemperatuur) smelt dan op het verse brood!

Reserveer hieronder je soep | tot de voorraad strekt | vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om je eigen kopje mee te nemen.

Problemen met het invullen van het formulier? Mail dan gerust je reservering door naar info@jongwijs.nl

Over chefkok Sylvester van Westrop

Sylvester van Westrop is in 2017 begonnen bij Gasterij ’t Woud in Bergen en is daarnaast chefkok van Jongwijs. Hij zal wekelijks de overheerlijke en restaurant-waardige soepen van de Jongwijs Soepfiets verzorgen. Daarnaast maakt hij ook de boter die perfect combineren met de soep en het brood van Bakker Bas.

bakker bas

Over Banketbakker Bas

Banketbakker Bas werd in 2016 3e van Nederland met jeugdvakwedstrijden banketbakken. Sinds 2017 heeft hij een eigen bakkerij in Westzaan en zal zijn eigen bakkerij bij Jongwijs openen in 2021. Laat je bij de Jongwijs soepfiets wekelijks verrassen door het heerlijke ambachtelijke brood van Bas!  

Over Jongwijs en Banketbakker Bas

Jongwijs in Westzaan opent in de zomer van 2021 

Blijf je trouw aan tradities, of richt je je op de toekomst? In en om dit eeuwenoude Rijksmonument, op steenworp van Amsterdam in historisch plattelandsdorp Westzaan ontdekken we of het allebei kan. Hoe? Door met de gasten in onze lunchroom, bakkerij, bed&breakfast en picknicktuin te proeven van het verleden en te verlangen naar de toekomst.

Wil je meer informatie over Jongwijs?
Contact: Simon Douw | info@jongwijs.nl