Selecteer een pagina

Verspillen is zonde

Jagers jagen op wild bij boerenakkers en vliegvelden om de aantallen te beperken. Normaal verkopen ze dit prachtige, pure vlees aan horeca. Maar vanwege de lockdown ontstaat er nu een overschot. Dus belden ze onze chef Sylvester of hij iets kan met dit pure, meest duurzame en smaakvolle soort vlees. Daar hoefde wildliefhebber Sylvester niet lang over na te denken.

Wildproeverij

22,50

Haal het wild in huis. Het pakket bestaat uit de volgende overheerlijke lokale producten:

  • Schijf wildpate van gans met pistache nootjes
  • Gerookte ganzenborst (50gr)
  • Mini hamburger van wilde gans en haas (2st.)
  • Zaanse Chimichurri mayonaise
  • Jongwijs Wildbock van huisbrouwer Arthur
  • Jongwijs Wildchutney van oma
  • Biologisch breekbrood met 7 smaken
  • Pittig wildslaatje met bloemen
  • Jongwijs tas

De hamburger dien je thuis op te bakken in de pan en het brood kun je een paar minuten in de oven opwarmen wat de proeverij nog lekkerder maakt.

Zaterdag 20 februari kun je je wildproeverij tussen 11:00 – 14:00 afhalen bij Jongwijs aan de JJ Allanstraat 119 te Westzaan. Woon je in de Zaanstreek? Voor een meerprijs van €3,- komen wij het zaterdag 20 februari tussen 9:30 -12:00 brengen.

Uitverkocht

Loslopend wild

Onderstaand wild kun je los (bij)bestellen. Deze verrukkelijke producten zijn onbewerkt en kunnen naar eigen recept bereid worden.

Hazenrug

15,00

Een mooi stuk hazenrug. Zelf te bereiden tot een heerlijk gerecht.

Uitverkocht

Hamburger van gans en haas (2 st.)

3,50

Twee hamburgers samengesteld uit wilde gans en haas

Uitverkocht

Wilde ganzen braadworst (4st.)

6,75

Vier braadworsten van wilde gans.

Uitverkocht

Waarom (wild) vlees bijzonder is

Toen onze grootouders op zeldzame momenten van moeders vlees op hun bord kregen was de kans groot dat het dier uit het wild kwam.

Dat gevoel willen wij weer terugbrengen. Vlees moet weer bijzonder zijn. En áls je het dan eet, zorg dan dat je weet waar het vandaan komt, hoe het heeft geleefd, hoe ermee is omgegaan en dat het duurzaam geproduceerd is. 

Van vlees maken we bij Jongwijs dus juist iets bijzonders. Bijzonder omdat we het niet te vaak en te veel doen. Bijzonder omdat áls we het doen, we voor kwaliteit gaan: smakelijk, mals, puur en wild. En dat proef je!

 

We maken de wildproeverij samen met…

B

Wildbock van huisbrouwer
Arthur Breuring

De Jongwijs Wildbock is door brouwer Arthur Breuring speciaal gebrouwen voor Jongwijs.

Proef de pure ambacht en traditie en geniet van wat de toekomst gaat brengen.

Heerlijk te combineren met het wild.
Alle ingrediënten zijn biologisch.
Alcohol: 5,5%

Biologisch breekbrood van Bakker Bas

Zeven smaken vind je terug in het breekbrood van de Westzaanse banketbakker Bas. 

Wild vlees rechtstreeks van de jager Gerrit

Jagen dient verschillende doelen maar dat het vlees niet geconsumeerd zou worden is vreselijk zonde. “Ik ben blij dat we op deze manier mensen kunnen laten kennismaken met kwaliteitsvlees terwijl ze tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan.”

B

Bereid door chef-kok Sylvester van Westrop

Sylvester maakt van het wild dat hij binnenkrijgt van de jagers de lekkerste producten. 

Met veel aandacht en liefde bereidt hij het vlees dat je in deze proeverij terugvindt.

Chutney voor Wild van oma Coby

Coby van den Berg, de oma van chefkok Sylvester en bakker Bas, plukte vroeger al met háár oma bramen, bessen en vruchten. “We struinden heel Oost-Zaandam om te wildplukken. Nu haal ik mijn ingrediënten bij telers dicht bij huis, aan de vele stalletjes langs de kant weg. 

Geweldig om nu deze Chutney te laten proeven aan zowel jonge als oudere fans van Jongwijs!”

De zoektocht naar de perfecte menukaart van Jongwijs

Simon en Nel Douw openen Jongwijs komende zomer. Een plek waar iedereen welkom is. Verbinden, de Zaanstreek, oude tradities en een omarming van nieuwe ontwikkelingen en trends staan hier voorop.

Deze wildproeverij is een voorproefje van al het moois en lekkers dat nog komen gaat.

De Pinkster Drie proeverij is beoordeeld met een 8,7! 

Weten jullie Jongwijs’ proeverij Pinkster Drie nog? We frissen je graag even op: het Pinkster Drie Proeverijtje was een ode aan de klinkende overwinning die de Zaankanters in 1574 op hun Spaanse bezetter behaalden. De borrelbox was gevuld met een vergebrouwen biertje van Arthur, een bierborstelbroodje van Banketbakker Bas, muffins van Banketbakker Bas, Gazpacho van chefkok Sylvester en een bokkig kaasje van de Zuivelboerderij.

 

Het filmpje vooraf liet al het water in je mond lopen. Mooi hoe gepassioneerde mensen bezig zijn met hun gerechten. De proeverij maakte dat allemaal meer dan waar!
Marc

Bijzonder om te zien, ruiken, proeven wat voor heerlijks er in de buurt allemaal wordt gemaakt
David

Wat een geweldig verzorgd pakket: we hebben er met het hele gezin van genoten!
Joke

Over Jongwijs

Jongwijs opent deze zomer locatie Westzaan  

Blijf je trouw aan tradities, of richt je je op de toekomst? In en om dit eeuwenoude Rijksmonument, op steenworp van Amsterdam in historisch plattelandsdorp Westzaan ontdekken we of het allebei kan. Hoe? Door met de gasten in onze lunchroom, bakkerij, bed&breakfast en picknicktuin te proeven van het verleden en te verlangen naar de toekomst.

Uitverkocht

Wil je meer informatie over Jongwijs?
Contact: Simon Douw | info@jongwijs.nl